Hoe een horecabedrijf te kiezen

Flexibiliteit met betrekking tot menu-opties

Vrijwel elke cateraar heeft een standaard Buffet Catering Menu of -menu’s om uit te kiezen, en veel bieden een zekere mate van ingebouwde flexibiliteit om deze menu’s aan te passen aan uw specifieke behoeften door specifieke items te vervangen en / of andere aan te passen. “Elke cateraar die in de branche is geweest en weet wat hij doet, zou een paar verschillende menu-opties moeten hebben die voortdurend worden bijgewerkt en veranderen om de huidige trends bij te houden.” De Lahore-cateraars gaan echter verder dan gestandaardiseerde menu-opties en bereid zijn om geweldige tarieven te maken die aansluiten bij nog specifiekere thema’s en dieetbehoeften.

“Als een cateraar niet bereid is om zijn menu aan te passen of zijn personeel uit te dagen om met uw aangepaste thema te werken en te vieren,” herzien we menuvoorstellen en wonen proeverijen bij om de smaken van elk gerecht te voltooien en de porties en presentatie te perfectioneren om ons evenement te complimenteren of te versterken ontwerp en het thema van onze klant. ”

Een ideale cateraar moet ook bereid zijn speciale verzoeken te behandelen (of op zijn minst te overwegen). “Vraag de cateraar of ze bereid zijn om een ​​familierecept op te nemen dat u verstrekt”, zegt Lyndsey Bunn. “Of zullen ze werken met items van speciale betekenis voor de stijl of het thema van uw evenement? Of kunnen ze vegetarische, veganistische, koosjer of kindermaaltijden voor uw gasten bereiden? ”

Dit zijn allemaal belangrijke vragen die u vooraf moet stellen om te zien in hoeverre elke cateraar die u interviewt in staat en bereid is u te ontvangen.

Buffet catering menu

Bereidheid om proeverijen te verzorgen

Hoe weet u ooit wat een cateraar kan doen, tenzij u hun goederen proeft? En meer specifiek, hoe weet je hoe de menu-items die je overweegt zullen smaken, tenzij je ze specifiek probeert?

Sommige mensen schuwen het niet om te vragen om de specifieke items te proeven die ze voor hun evenement willen, omdat het een gedoe lijkt voor de cateraar, maar het is standaard om te vragen om een ​​steekproef van wat u van plan bent te bestellen voordat u zich aanmeldt op de stippellijn.

“Woon minstens 3 proeverijen bij met afzonderlijke cateraars en zorg ervoor dat je kunt proeven wat je wilt,”. “Neem nooit genoegen met een cateraar die u slechts een generiek monster zal geven; je moet weten hoe het eten op je menu zal smaken. Wees bereid om te betalen voor deze proeverijen indien nodig. ”

Bovendien kunt u voor deze proeverijen wijndruppels aanvragen als ze geschikt zijn voor uw evenement (nogmaals, wees bereid om een ​​vergoeding te betalen … het is een kleine prijs om te zorgen dat u de juiste cateraar kiest). En wanneer u het eten bemonstert, let dan ook op hoe het wordt gepresenteerd, omdat elke cateraar die de tijd neemt om een ​​monster correct weer te geven, waarschijnlijk eerder dat soort inspanningen zal leveren op uw evenementendag.

Bekendheid met de locatie

Het kan zijn dat je een verrassing krijgt als je een BBQ-take-out joint inhuurt om een ​​formele ballroom-fondsenwerving te verzorgen. Of als u kiest voor een high-end cateraar voor bedrijfsevenementen voor een bruiloft in een schuur. Waarom? Omdat deze cateraars misschien niet gewend zijn om in zo’n omgeving voedsel te bereiden en te serveren.

Dit kan nog specifieker worden, afhankelijk van de beperkingen van de locatie zelf, zoals in het geval van musea en historische locaties. “Je wilt er zeker van zijn dat je een cateraar kiest die eerder op die locatie heeft gewerkt en alle regels kent die typerend zijn voor dit soort sites,” “Er zijn bijvoorbeeld geen rode wijn of levende bloemen toegestaan ​​in ons historische huismuseum.”

Zelfs meer traditionele locaties kunnen ook beperkingen hebben waaraan cateraars zich moeten houden – zoals bepaalde instellingsnormen of verwijderingsbeperkingen voor vers voedsel en water – dus een cateraar die bekend is met de regels van een locatie kan je mogelijk veel gedoe besparen op een evenementendag.

Volledige uitleg van beloofde diensten / goederen in het contract

Het contract van de cateraar moet duidelijk aangeven wat voor eten, drinken en diensten de cateraar op de aangewezen dag (en) zal bieden. Bovendien moet het u net zo goed beschermen tegen niet-uitvoering als het de cateraar beschermt tegen niet-betaling / wanbetaling, dus u kunt overwegen een advocaat te laten kijken voordat u het ondertekent.

Elk detail moet in het contract worden opgenomen, inclusief geselecteerde menu’s, aantal porties en / of te serveren personen, drank- / barservicedetails (indien van toepassing) en alle prijzen en extra services.

“Een belangrijk ding om te informeren is wat standaard in hun contracten zit en wat een upgrade is”, zegt Heidi Hiller, eigenaar van Innovative Party Planners. “Citeren ze bijvoorbeeld papieren en plastic borden terwijl u fijn porselein verwacht? Dat is belangrijk omdat de huur van deze kan oplopen. Informeer ook naar het aantal medewerkers [de cateraar] dat van plan is uw evenement te bedienen. De minimale verhouding die wij voorstellen is 1:12, wat niet alleen de servers omvat, maar ook de chef en zijn / haar personeel, de bemanning die de vrachtwagen laadt en lost, de vaatwasser, de barmannen en de kapitein van het banket. ”

Zelfs kleine details of no-brainers moeten in het contract worden opgenomen. “Krijg zelfs alles op schrift met duidelijke voorwaarden voor instellen / opruimen en restjes.

Klik hier voor info: De Pakistaanse keuken van Friesland

About wwwuniversalblog